How to: kreukvrije kleding zonder te strijken

kreukvrije kleding zonder te strijken

Ben jij iemand die totaal niet van strijken houdt? Dan is deze blog iets voor jou! Ook als je energie wilt besparen door niet te strijken, heb jij wat aan onze tips! Er zijn genoeg andere manieren om kreukels te verwijderen uit je kleding, zonder dat je moet strijken. We zetten de beste manieren voor je op een rij, zodat jij niet meer hoeft te strijken als je dat niet wilt. Energiebesparend en tijdbesparend, wie wil dat nou niet? Haal snel al je kreukels uit blouses, shirts en andere kledingstukken met onze tips!

In de droger

Misschien is de droger niet het eerste apparaat waar je aan denkt als je kreukels uit je kleren wilt halen, maar het is zeker wel een goede optie. Belangrijk bij het verwijderen van kreukels door middel van de droger is dat je ervoor zorgt dat het kledingstuk vochtig is. Sproei bijvoorbeeld wat water op de kledingstukken of stop een ijsklontje bij in de droger. Wanneer dit klontje smelt of je kleding al vochtig is ontstaat er namelijk stoom, waardoor de kreukels beter verdwijnen. Een kwartier in de droger is voldoende om alle kreukels eruit te krijgen. Belangrijk is wel dat je de kleding gelijk daarna uit de droger haalt en op een hanger hangt, zodat er geen nieuwe kreukels ontstaan.

Met een föhn

Een ander handig apparaat is een föhn. Ook hier is het belangrijk dat je kleding vochtig is. Hang het item met kreukels op een hanger en maak het licht vochtig. Houd de föhn vervolgens zo’n 5 centimeter er vanaf, zodat de stof niet te heet wordt en ga de kreukels te lijf. Gebruik een opzetstuk als je die hebt om gericht te werk te gaan.

In de badkamer

Stoom is erg handig om kreukels uit kleding te verwijderen. In welke ruimte is nou meer stoom dan in de badkamer, na een lekker warme douche. Je bespaart niet alleen tijd, maar ook geld met deze methode. Hang het kledingstuk op een hanger en zo dicht mogelijk bij de douche, zonder dat het echt nat kan worden. De kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Leg je kleding onder iets zwaars

Een oud trucje voor het verwijderen van vouwen uit papier is het papier tussen twee zware boeken leggen. Ook voor kleding is dit een zeer goede optie als je kreukels wilt verwijderen. Let op: doe dit wel op tijd, anders werkt het niet, maar je hebt er verder ook geen omkijken meer naar. Het kledingstuk moet minimaal een paar uur tussen twee zware, platte objecten liggen.

How to: kreukvrije kleding zonder te strijken
Schuiven naar boven